Setmana Santa en Pego

Setmana Santa en Pego
Description:
  • Programa de fiestas
  • Dates:
    • Starts: 27/03/2015
    • Ends: 05/04/2015
Address:
Divendres, 27 de març 
22.00 h. VIA CRUCIS organitzat per l’Ordre Franciscana Seglar
Itinerari: Convent, Murla, Avinguda Fontilles, Santa Cecília, Sant Carles, Sant Rafel, Filipines, Mar, Avinguda Jaume I, Convent.
 
Dissabte, 28 de març
A partir de les 17.00 h. Les bandes de cornetes i tambors recorreran els carrers de la població.
18.00 h. Desfilaran fins a la parròquia de la Mare de Déu de l'Assumpció. 
Ordre processional: Jesús Natzaré, Oració de l’Hort, Mare de Déu dels Dolors, Santa Dona Verònica, Crist de la Providència, Crist de la Columna, Jesús de Medinaceli i Stm. Ecce-Homo.
Itinerari: Av. Jaume I, Poeta Lorente, Major i Plaça de l'Ajuntament.
 
Diumenge, 29 de març. DIUMENGE DE RAMS
10.45 h. Solemne benedicció de rams i palmes amb processó des de l'ermita de Sant Josep fins a la parròquia de la Sagrada Família, on se celebrarà l'Eucaristia al finalitzar la processó.
Ordre processional: Creu parroquial, Oració de l'Hort, Mare de Déu de la Pietat, Santa Dona Verònica, fidels de paisà, autoritats eclesiàstiques i civils i Jesús Natzaré.
Itinerari: Sant Josep, Sant Joan, Sant Marc, Mestre Berenguer i parròquia de la Sagrada Família.
11.00 h. Solemne benedicció de rams i palmes amb processó des de la Capella del Stm. Ecce-Homo fins a la parròquia de la Mare de Déu de l'Assumpció, on a l'arribar se celebrarà l'Eucaristia.
Ordre processional: Creu parroquial, Jesús de Medinaceli , Stm Ecce-Homo, Crist de la Providència, Mare de Déu dels Dolors, fidels de paisà, autoritats eclesiàstiques i civils i Crist de la Columna.
Itinerari: Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí, Argentina, Sant Antoni de Pàdua, Major, Plaça de l'Ajuntament i parròquia Ntra. Sra. de l'Assumpció.
NOTA: Es prega als confrares que s'incorporen en les seues respectives confraries, deixant el lloc dels “fidels de paisà” per als assistents que no pertanyen a cap confraria.
17.00 h. Eixida processional de la parròquia de l'Assumpció de la Mare de Déu per a resar l'exercici dels dolors de la Mare de Déu en el Calvari.
Ordre processional: Creu parroquial, Mare de Déu de la Piedad, Stm. Ecce-Homo, Oració de l'Hort, Jesús de Medinaceli, Jesús Natzaré, Stm. Crist de la Providència, Crist de la Columna, Mare de Déu dels Dolors, fidels de paisà i autoritats eclesiàstiques i civils.
Itinerari d'anada: Plaça de l'Ajuntament, Mayorazgo Cendra, Sant Agustí, Pla de la Font, Passeig Cervantes, Calvari.
Itinerari de tornada: Calvari, Passeig Cervantes, Pla de la Font, Moreral, Ramón y Cajal, Major, Plaça de l'Ajuntament, Ecce-Homo i Capella de l'Ecce-Homo.
La imatge de la Mare de Déu de la Pietat eixirà des de l’ermita de Sant Josep.
 
Dilluns, 30 de març. DILLUNS SANT
20.30 h. Celebració Penitencial per a adults en la parròquia Ntra. Sra. de l'Assumpció.
 
Dimarts, 15 d'abril. DIMARTS SANT
9.00 h. Tradicional “SALPASA” per la Vila de Pego des de les dos parròquies.
22.00 h. Trasllat de les imatges de l'Oració de l'Hort i la Santa Dona Verònica des de la parròquia de la Sagrada Família fins a la Capella de l'Ecce-Homo.
Ordre processional: Creu de les Insígnies, Jesús Natzaré, Crist de la Columna, Mare de Déu de la Pietat, Stm. Ecce-Homo, Mare de Déu dels Dolors, Santa Dona Verònica, Crist de la Providència, Jesús de Medinaceli, Oració de l'Hort, fidels de paisà, autoritats eclesiàstiques i civils.
Itinerari: Sagrada Família, Mestre Berenguer, Sant Marc, Parcent, Orba, Fra Ferran Alcina, Sant Carles, Sant Rafel, plaça Mercat, Poeta Llorente, Major, Plaça de l’Ajuntament i l'Ecce-Homo.
 
Dimecres, 1 d'abril. DIMECRES SANT
19.30 h. Celebració penitencial per a adults en la parròquia de la Sagrada Família.
 
Dijous, 2 d'abril. DIJOUS SANT
10.00 h. VIA CRUCIS en la muntanya d’Ambra per a joves.
HORARI D'EUCARISTIES:
• A les 16.00 h, en la Residència Sant Joan de Déu.
• A les 16.30 h, en la parròquia Sagrada Família.
• A les 17.00 h, en la parròquia Ntra. Sra. de l'Assumpció.
• A les 18.00 h, en la parròquia Sagrada Família, Eucaristia solemne. 
• A les 18.30 h, en la parròquia de l'Assumpció, Eucaristia solemne.
La parròquia de Ntra. Sra. de l'Assumpció romandrà oberta TOTA LA NIT.
21.30 h. Processó general de la Passió del Senyor.
Ordre processional: Creu de les Insígnies, Mare de Déu de la Pietat, Oració de l'Hort, autoritats eclesiàstiques, Stm. Crist de la Columna, Stm. Ecce-Homo, Jesús de Medinaceli, Mare de Déu dels Dolors, dones de promesa, Jesús Natzaré, Santa Dona Verònica, autoritats eclesiàstiques, Stm. Crist de la Providència i autoritats eclesiàstiques i civils.
Itinerari: Ecce-Homo, Plaça de l'Ajuntament, Mayorazgo Cendra, Ramón i Cajal, Camilo Pérez Pastor, Mar, Jaume I, Sant Marc, Mestre Berenguer, Sant Ferran, Poeta Lorente, Major, Ecce-Homo.
 
Divendres, 3 d'abril. DIVENDRES SANT DE LA PASSIÓ I MORT DEL SENYOR
8.00 h. VIA CRUCIS en la 1a estació.
7.30 h. Processó de la pujada al Calvari des de la Capella de l'Ecce-Homo, recorrent: Plaça Ajuntament, Mayorazgo Cendra, Sant Agustí, Pla de la Font, passeig Cervantes i Calvari.
Ordre processional d'anada: Creu de les Insígnies, Crist de la Providència, Jesús de Medinaceli, Santa Dona Verònica, Mare de Déu dels Dolors, Jesús Natzaré, Oració de l'Hort, Crist de la Columna, Stm. Ecce-Homo, i Mare de Déu de la Pietat.
Ordre processional de tornada: Creu de les Insígnies, Crist de la Providència, Jesús de Medinaceli, Santa Dona Verònica, Mare de Déu dels Dolors, Jesús Natzaré, Oració de l'Hort, Crist de la Columna, Stm. Ecce-Homo, i Mare de Déu de la Pietat.
Itinerari de tornada: Calvari, passeig Cervantes, Pla de la Font, Moreral, Ramón i Cajal, Major i Ecce-Homo.
11:30 h. Tamborada a la Plaça de l'Ajuntament.
12.00 h. HORA SANTA en la parròquia de Ntra. Sra. de l'Assumpció. Trencament de l’hora i començament.
ACCIÓ LITÚRGICA DE LA PASSIÓ I MORT DEL SENYOR.
• A les 18.00 h, en la parròquia Sagrada Família.
• A les 18.30 h, en la parròquia Ntra. Sra. de l'Assumpció.
• A les 21.30 h, PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT.
Ordre processional: Creu de les Insígnies, Oració de l'Hort, Crist de la Columna, fidels de paisà, Stm. Ecce-Homo, Jesús de Medinaceli, de Jesús Natzaré, Stm. Crist de la Providència, Mare de Déu de la Pietat, Mare de Déu dels Dolors, Stm. Ecce-Homo amb la imatge del Crist Jacent, autoritats eclesiàstiques i civils.
Itinerari: Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí, Argentina, Ramón y Cajal, Camilo Pérez, Mar, Jaume I, Major, Plaça de l'Ajuntament, Ecce-Homo.
 
EL DIVENDRES SANT ÉS DIA DE DEJUNI I ABSTINÈNCIA
 
Dissabte, 4 d'abril. DISSABTE SANT DE LA SEPULTURA DEL SENYOR
Durant este dia no hi ha culte. L'Església espera en silenci la resurrecció del Senyor.
20.30 h. SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL DE RESURRECCIÓ DEL SENYOR, en la parròquia de l'Assumpció.
23.00 h. SOLEMNE VIGÍLIA PASQUAL, en la parròquia de la Sagrada Família.
 
Diumenge, 5 d'abril. DIUMENGE DE PASQUA DE LA RESURRECCIÓ DEL SENYOR
10.00 h. Processons de la GOJOSA TROBADA PASQUAL.
a) Des de la parròquia de la Sagrada Família, acompanyant a la imatge de la Mare de Déu de Pasqua, les confraries següents: Santa Dona Verònica , Mare de Déu de la Pietat, Jesús Natzaré, Oració de l'Hort amb la imatge de la Mare de Déu de Pasqua.
Itinerari: Plaça del convent, Mestre Berenguer, Sant Marc, Sant Joan, Sant Josep i Pla de la Font.
b) Des de la parròquia de Ntra. Sra. de l'Assumpció, acompanyant a la imatge de Crist Ressuscitat: Crist de la Providència, Jesús de Medinaceli, Crist de la Columna, Mare de Déu dels Dolors, Stm. Ecce-Homo amb la imatge de Jesús Ressuscitat.
Itinerari: Plaça de l'Ajuntament, Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí, Pla de la Font.
 
En arribar al Pla de la Font, celebrarem el moment gloriós de la TROBADA DE JESÚS RESSUSCITAT AMB SA MARE, LA MARE DE DÉU MARIA. Allí s'entonarà el “Himne a l'alegria” per totes les bandes de cornetes i tambors. Acabat l'acte, tornarem per l'itinerari de costum, iniciant la processó les confraries procedents de la parròquia de la Sagrada Família i a continuació, les de la parròquia de Ntra. Sra. de l'Assumpció, amb el mateix orde d'eixida. En arribar les respectives processons a les parròquies corresponents, se celebrarà l'Eucaristia Solemne de Pasqua.

Information compiled by:

Esta oficina de turisme no es fa responsable dels canvis d'horari i programació dels programes.

Rate and share