Històries màgiques sobre el Bufador de Peníscola

Publishing date 30/01/2018

Peníscola està considerat un els pobles més bonics d'Espanya amb les seues platges precioses i un dels castells més importants de la Comunitat Valenciana.
Històries màgiques sobre el Bufador de Peníscola

Este lloc va inspirar a molts directors de cinema que van rodar nombroses escenes de pel·lícules a Peníscola. Hui coneixerem més de prop un dels llocs més màgics d'esta població, el Bufador de Peníscola. 


Què és el Bufador?
Passejant pel casc antic de la ciutat sovint podràs sentir des de lluny un so estrany. Si agafes el carrer Sáiz de Carlos, un carrer empedrat que puja cap al Castell del Papa Luna, quan passes per la porta de Sant Pere et trobaràs amb un so fort. Et semblarà com si el mar mateix haguera pujat allí, malgrat estar molts metres per damunt d'ell i que hi ha una paret de roca que no permet que entren les ones del mar. 

Ací trobaràs el Bufador que no és una altra cosa que un túnel natural dins de la roca. Este túnel té 64 metres d'altura i per ell pot eixir i entrar l'aigua del Mar Mediterrani produint un so particular. A l'estiu, quan el mar està més tranquil, es pot escoltar un bufit agradable, com un bufit de mar, mentre les ones baten contra la paret uns metres avall. No obstant açò, a l'hivern i en els dies que hi ha temporal i el mar està brau, l'aigua puja i baixa de forma violenta fent un soroll ensordidor que pot arribar a fer tremolar les parets de les cases del casc antic. 


El Papa Luna i el Bufador
El Castell de Peníscola és el monument més important del poble, ja que és el lloc on es va refugiar Pedro Martínez Luna després de ser nomenat Papa, amb el nom de Benedicto XIII, per l'obediència d'Avinyó. Segons les llegendes Benedicto XIII, l'últim Papa d'Avinyó (considerat antipapa pel Vaticà), es va adonar que el Bufador era un element que podria dissuadir a tots aquells que pensaren assaltar el seu castell. I així va ocórrer, ja que malgrat el seu llarguíssim exili i les controvèrsies sobre la seua legitimitat, cap intent per a assaltar la seua residència va tenir èxit. 


Com gaudir del Bufador 
Podràs veure el Bufador, des del més a prop possible, entrant per la Porta de Sant Pere. Però si et ve de gust veure el Bufador des del mar, existeix la possibilitat d'agafar una xicoteta barca que et portarà a fer un passeig pel mar, sempre que el temps ho permeta. 

Altres dades: Peñíscola

Valora i compartix