Alerta a València: eclosiona en la ciutat un exèrcit de Smörfs

Publishing date 24/02/2014

Després de passejar per Nova York, Berlín, Los Angeles, Sydney i Zuric, unes estranyes criatures marmòries de nom Smörfs han invadit València. Estos sers blancs passegen per l'antic llit del riu Túria, exploren i investiguen la contornada fins a arribar al Museu de Belles Arts Sant Pius V i finalitzen la seua visita pels comerços del centre de la ciutat. Mercé a l'exposició Eclosió a València 2014, pots veure Smörfs en la capital del Túria fins a l'1 d'abril.
Alerta a València: eclosiona en la ciutat un exèrcit de Smörfs

L'espai Fondo Arte-AS mostra Eclosió a València 2014 de Venske&Spänle en una part de la ciutat de València. Es tracta d'un projecte singular en què més de 70 escultures de marbre es col•loquen en diferents punts emblemàtics de València. Les escultures, obra de Julia Venske i Gregor Spänle, són formes orgàniques fetes en marbre que perviuen a través del temps, tenen una història, evolucionen i s'expandixen pel món. Estes criatures existixen en un univers paral•lel però viuen i conviuen amb el ser humà i sovint interactuen amb els objectes quotidians que troben al seu pas. Són ens abstractes, vius, amb caràcter i personalitat propis que recorren diferents llocs, des d'exhibicions o fires fins a espais públics, jardins i àrees industrials, poblant el planeta.

Eclosió a València 2014 es concep com un recorregut que comença en la pròpia galeria Fondo Arte-AS amb una instal•lació d'escultures, les quals, acompanyades de material gràfic i audiovisual, mostren la població existent de Smörfs en el món.

L'exposició continua en l'antic llit del riu Túria, trams 12 i 14 junt a l'Hemisfèric i el Palau de les Arts Reina Sofía, on un gran contenidor portuari portat des de molt lluny obri les seues portes. Des d'ací els visitants aniran trobant estes criatures en situacions paradoxals: un grup de Smörfs mantenen una conversació, o interactuen amb el propi mobiliari urbà com és el cas d'un Smörf que juga amb un fanal o jogueteja amb poals. El recorregut d'estes formes antropològiques continua en el Museu de Belles Arts Sant Pius V on els Smörfs descobrixen la pintura gòtica valenciana.

Finalment la seua visita culmina en els aparadors d'onze comerços del centre de la ciutat. Són establiments de moda, joieria, mobiliari o restaurants, on estes xicotetes escultures de formes orgàniques sorprenen l'espectador, interactuant amb els objectes.
 
Eclosió a València 2014 és el major projecte de Venske&Spänle, després de les exposicions realitzades a Nova York, Berlín, Los Angeles, Sydney o Zuric.

 

 

www.fondoarte-as.com

 

 

 

 

Altres dades: Valencia

Valora i compartix