Cita amb la pólvora: La “Nit de l’Alba” de les Falles

Publishing date 9/03/2018

No podia ser d'una altra forma! Les Falles de València arranquen amb pólvora i tradició. La Nit de l’Alba és l'acte pirotècnic que obri el calendari festiu de la setmana gran de les festes de les Falles.
Cita amb la pólvora: La “Nit de l’Alba” de les Falles

Per tercer any consecutiu la Regidoria de Cultura Festiva, a proposta de la comissió Na Jordana, recupera esta tradició que aposta per convertir el cel de la ciutat en un gran castell de focs artificials.


La nit del 15 de març, just en la mitjanit, la ciutat de València serà un autèntic espectacle de llum i pólvora. T'ho vas a perdre? 


La gran celebració consisteix en trets simultanis en tots els punts de la ciutat en la qual participen 300 comissions falleres des de les seues diferents localitzacions. Un acte conjunt en el qual tots els fallers se sumen per a participar i recuperar esta magnífica tradició. 


L'eix principal de l'esdeveniment serà el tret que realitzarà Ricardo Caballer en la Plaça de l'Ajuntament i com és habitual, serà a l'ordre de la Fallera Major de València. A través de les xarxes socials es realitzarà la convocatòria per a que s’inicie esta gran celebració pirotècnica.


Les Falles són unes festes úniques! Des de l'1 de març, la pólvora i la música envaeixen València, convertint la ciutat en un escenari ple d'art, espectacle i tradició. Cada barri i cada carrer transmeten l'esperit d'esta festa excepcional, la més important i representativa que tots els anys se celebra en honor a Sant Josep. La seua història, caràcter i valors han aconseguit el reconeixement internacional de la UNESCO, que en 2016 va declarar esta festa Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. T'esperem!
 

Altres dades: Valencia

Valora i compartix