Palau del Marqués de Dosaigües, un tresor en el museu

Publishing date 9/12/2013

El Palau del Marqués de Dosaigües acull el treball i la sensibilitat de dos valencians il•lustres: la poesia feta joia de Vicente Gràcia i el tresor històric que Manuel González Martí va acumular i custodiar durant la seua vida en forma de ceràmica. La mostra, un verdader tresor unit per la simbologia, es pot veure en la planta noble del palau fins al 19 de gener.
Palau del Marqués de Dosaigües, un tresor en el museu

L'exposició En Busca del Origen, una proposta del prestigiós joier valencià Vicente Gràcia, aprofundix en la iconografia que arriba d'Orient a través de la Ruta de la Seda. De fet, la relació entre Orient i València a través d'esta ruta és un motiu recurrent en l’obra de Gràcia.

 

L'exposició es compon de set conjunts de peces de joieria i set poemes, recopilats per Gràcia per a l'ocasió, els quals adornen i complementen set obres mestres de la ceràmica medieval valenciana recopilades per Manuel González Martí.

 

El magazín Vogue Gioiello considera Vicente Gràcia com un dels vint joiers més prestigiosos del món, així com un dels artistes més representatius del disseny espanyol. L'exposició, organitzada pel col•lectiu ArtinGroup i el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí, podrà visitar-se fins al pròxim 19 de gener de 2014.

 

www.mnceramica.mcu.es

Altres dades: Valencia

Valora i compartix