Russafa Escènica, el festival d'arts plàstiques que transforma València

Publishing date 7/09/2018

Si hi ha un esdeveniment que transforme València capital amb les seues propostes i la convertisca en un aparador escènic, eixe és el festival Russafa Escènica. L'edició d'enguany se celebrarà del 20 de setembre al 7 d'octubre i està protagonitzada pel soroll.
Russafa Escènica, el festival d'arts plàstiques que transforma València

A l'abril del 2011 se celebrava la primera edició del Russafa Escènica i des d’aleshores no ha parat de créixer. Es tracta d'un festival anual d'arts escèniques fusionades amb arts plàstiques que es realitza en el valencià barri de Russafa. Els carrers es transformen en un aparador que acull tot tipus d'activitats: taules de debat, música, exposicions…

 El festival arriba a escenaris tan diferents com a oficines, comerços, habitatges o llibreries, que serveixen d'aparador a diferents presentacions que formen part de la programació. Ací, cada tipus d'esdeveniment té nom propi. Podem trobar boscos, que són propostes d'uns 60 minuts i que donen com resultat projectes tancats, o vivers, que són de curta durada i se centren a investigar i buscar idees a manera de llavor.

 

També hi ha parcs, jardins escènics o planters, centrant-se cadascun en un àmbit escènic diferent. El Russafa Escènica porta amb si una àmplia varietat d'activitats paral·leles que inclouen concerts a l'aire lliure, tallers, projecció de pel·lícules i cursos de formació. Consulta tota la programació en el seu web i no deixes d'acostar-te. 

Russafa s'ha convertit en un dels barris de moda de la ciutat de València. En el seu moment va arribar a ser un municipi independent. Després de passar per un període d'abandó, hui dia es troba ple de vida i de tot tipus de locals d'hostaleria. El Mercat de Russafa és un dels punts centrals del barri i que no pots deixar de visitar.

Altres dades: Valencia

Valora i compartix