Un betlem en el museu, Visca el Nadal!

Publishing date 23/12/2013

El Museu Nacional de Ceràmica de València exposa com cada Nadal, des de fa una dècada, el seu betlem napolità. Una obra d'art del segle XVII que pot veure's Al Palau del Marqués de Dosaigües fins al proper 2 de febrer. Visca el Nadal!
Un betlem en el museu, Visca el Nadal!

El conjunt es compon de 29 figures de diferents grandàries i està integrat per tres grups: els Reis Mags a l'esquerra, la fontana en el centre amb figures populars pròpies dels betlems napolitans, i a la dreta, la Sagrada Família.

 

El betlem pot visitar-se en el Museu Nacional de Ceràmica de forma gratuïta fins al pròxim 2 de febrer. A més, s'oferixen visites guiades, en les que s'inclouen jocs i activitats manuals dirigides a un públic familiar els caps de setmana, prèvia reserva.

 

La grandària de les figuretes oscil•la entre els 10 i 40 centímetres. Estan realitzades en fil d'Aram recobert d'estopa, amb el cap modelat en terracota. Les extremitats són de fusta tallada, els ulls de vidre i els vestits estan fets amb teixits de l'època. Les figures lluïxen complements com ara castanyoles de marfil o encensers de plata. Els teixits van ser confeccionats en la Real Fàbrica de Teixits, fundada per Carlos III en Sant Leucio, prop de Nàpols.  

 

http://mnceramica.mcu.es/
 

Altres dades: Valencia

Valora i compartix