València, el paradís del running

Publishing date 29/12/2017

L'antic llit del riu Túria és un dels parcs urbans més espectaculars, no solament de la Comunitat Valenciana sinó de tota Espanya.
València, el paradís del running

Un espai verd que recorre 9 quilòmetres des de la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al Parc de Capçalera. És un lloc que fins i tot abans de la creació dels Jardins del Túria ja era la ruta preferida de molts corredors de la ciutat. No obstant això, des del 2015 els corredors tenen a la seua disposició una nova pista que els permet entrenar de forma més metòdica. En este article t'expliquem tot el que has de saber sobre el Circuit Runner del riu Túria.


El Circuit runner del riu Túria, conegut com Circuit 5K Jardí del Turia, és un carril creat específicament per a aquells que volen practicar el running. La seua creació forma part del projecte “València Ciutat del Running” que pretén situar a València en el mapa del món de l'atletisme amb diferents esdeveniments durant tot l'any. La longitud del circuit és de 5.731 metres i esta pista permet entrenar-se tant de forma professional com simplement gaudir d'este esport com a hobby en un lloc dissenyat professionalment. 


Paviment
El paviment del Circuit 5K del riu Túria ha sigut creat amb la intenció d'oferir un sòl més agradable que l'asfalt o altres superfícies més rígides. La pista té tres capes que permeten esmorteir millor la trepitjada del corredor que resulta en un menor desgast per a la musculatura i també redueix la possibilitat de lesions. A més, el paviment absorbeix molt bé l'aigua amb el que evita la formació de tolls en els dies que el temps no acompanya. 


Senyalització
En molts punts del traçat podràs trobar marques especials com la de dos corredors blancs sobre un fons blau, que serveix per a indicar que esta pista és exclusivament per als corredors i no per a aquells que vénen amb bici o volen practicar altres esports. També hi ha punts quilomètrics cada 100 metres al llarg dels cinc quilòmetres centrals del recorregut. Les distàncies han sigut homologades per la Real Federació Espanyola d'Atletisme pel que també són aptes per a entrenaments professionals. Per a aquells que encara no coneixen la ubicació dels diferents trams del llit, hi ha cartells informatius amb els diferents monuments i altres llocs que es troben prop del punt del recorregut.


Zones d'entrenament
Al llarg del recorregut podràs trobar zones complementàries que serveixen per a realitzar un altre tipus d'entrenaments abans i després de córrer. Trobaràs màquines per a realitzar exercicis musculars o, simplement, estiraments. També trobaràs diverses fonts ben repartides durant tot el traçat. 


Circuit il·luminat
Una vertadera meravella del Circuit 5K és que està perfectament senyalitzat amb llums. Hi ha balises de llum LED cada 12,5 metres durant tot el recorregut. Estes llums, junt amb la il·luminació en el Jardí del Túria, et permeten córrer en el circuit en perfecta comoditat durant les hores prèvies a l'alba i després del vesprejar. 


Entre els propòsits de 2018, el running és una opció còmoda i al teu abast a “València Ciutat del Running”.

Altres dades: Valencia

Valora i compartix