València, senyera i amor

Publishing date 7/10/2013

 

En un mateix dia, el 9 d'octubre, coincideixen a València dues celebracions tradicionals. Una de pau i una altra d'amor. La primera és la commemoració de l'entrada a la ciutat de Jaume I l'any 1238 per a alliberar-la del domini musulmà i, la segona, és la festivitat de Sant Donís, patró dels enamorats valencians, i més coneguda com la mocadorà. I per si fóra poc, encara hi ha més: un festival de focs artificials a l'antic llit del Túria. Quasi res!

València, senyera i amor

Els primers dies d'octubre, els aparadors de les pastisseries i els forns valencians s'omplin amb els colors vistosos de les fruites de l'horta valenciana fetes de massapà i els més suggestius mocadors. Sant Donís, bisbe d'Atenes, és el patró dels enamorats valencians. Així que si estàs a València i estàs enamorat ja saps: fruites i mocador.

Entre les celebracions oficials, la senyera valenciana descendeix des del balcó principal de l'ajuntament i es trasllada en processó cívica fins a la catedral. Després d'un Te Deum la comitiva es dirigeix al Parterre, on davant de l'estàtua del rei Jaume I es realitza una ofrena floral. En ocasió d'aquesta festa, la nit del 8 d'octubre també se celebra un festival internacional de pirotècnia que se celebra en el llit antic del Túria, entre el Pont d'Aragó i la Passarel·la de l'Exposició.

 

 

Altres dades: Valencia

Valora i compartix