Aquest mes de febrer la Comunitat Valenciana està de Carnestoltes!

Publishing date 4/02/2013

Cada any al voltant del mes de febrer, nombrosos municipis de Castelló, València i Alacant es vesteixen de Carnestoltes per a celebrar aquestes festes, en les quals regna la diversió, la participació popular i les ganes de passar-s’ho bé. Són moltes les localitats que trauen les seues disfresses disposades a trencar amb la rutina del dia a dia i celebrar aquesta popular festa. Tria la teua destinació, prepara la teua disfressa i coneix de prop els nostres Carnestoltes!
Aquest mes de febrer la Comunitat Valenciana està de Carnestoltes!

El Carnestoltes se celebra amb data variable, prenent com a referència la Setmana Santa i abans que comence la quaresma cristiana, i es caracteritza per elements com les disfresses, els balls o les desfilades. En la Comunitat Valenciana, hi ha uns quants municipis que destaquen per la celebració d'aquesta festa, des de Vinarós, Pego, Requena, Sogorb o València, una multitud d'opcions per a gaudir dels Carnestoltes aquest mes de febrer.

El Carnestoltes de Vinaròs és un dels carnestoltes amb més llarga tradició de la Comunitat Valenciana. Encara que va ser prohibit durant el franquisme, a partir de 1983 es va recuperar la festa i se li van afegir nous elements a la seua celebració.

El 2013 celebra el seu 31 aniversari i les dates són de l'1 a l'11 de febrer del 2013.

Durant el Carnestoltes, Vinaròs realitza diversos actes festius, entre els quals destaquen l'arribada de Sa Majestat Carnestoltes, la inauguració del recinte del Carnestoltes, la presentació de les Reines, la gran batalla de farina, la batalla de confeti, el Judici Final a Sa Majestat Carnestoltes o l'enterrament de la sardina, així com desfilades, sopars, revetles, castells de focs artificials i molt més.

Els Carnestoltes de Pego són uns dels més famosos de la Comunitat Valenciana, i la festa més popular d'aquesta localitat de la província d'Alacant. Durant el Carnestoltes, Pego es transforma i ix al carrer en una celebració plena de rialles, color i música.

Els Carnestoltes de Pego el 2013 se celebren del 9 al 16 de febrer. És costum que la gent dels municipis i comarques d'al voltant acudisca a Pego esperant una festa en què participen tots, amb les seues disfresses i ganes de divertir-se.

Altres municipis de la Comunitat que celebren el carnestoltes d'una manera molt peculiar són Sogorb, Requena, el Villar, Rafelbunyol o Torrevieja.

Tria la teua disfressa i acosta't a qualsevol d'aquestes destinacions, perquè en la Comunitat Valenciana estem de Carnestoltes!

 

Altres dades: Vinaròs

Valora i compartix