Xàbia, el paradís per als amants de la fotografia i el paisatgisme

Publishing date 30/01/2018

Xàbia es caracteritza per comptar amb una costa espectacular, esguitada de miradors des d'on contemplar l'horitzó i perdre's en la infinitat.
Xàbia, el paradís per als amants de la fotografia i el paisatgisme

En este article anem a explicar-te la ruta paisatgística que discorre al llarg de la costa del Mediterrani i pansa per llocs increïbles. Hi ha un total de 15 miradors repartits en els seus 29 km, véns a descobrir-los amb nosaltres?


Molins
Des d'ací es pot admirar una bonica estampa del poble de Xàbia, a més et trobaràs envoltat de molins que es van construir entre els segles XIV i XVIII. 


Cap de Sant Antoni
Un mirador que es troba a uns 160 metres d'altura i des d'on s'obtenen unes espectaculars vistes de la badia de Xàbia.


Punta de l'Arenal
Per a arribar ací cal creuar la Platja de Punta de l'Arenal, l'única d'arena de tota Xàbia. Una vegada en el mirador la vista del Montgó serà la recompensa més gratificant. 


Séquia de la Nòria
Este mirador, que dóna a una bonica platja, regala també unes impressionants panoràmiques del Cap Prim.


Cala Blanca
Es troba en La Caleta que, com bé indica el seu nom, és una xicoteta cala famosa pel seu trampolí natural des d'on capbussar-se a l'aigua. També se li coneix com a Cala Blanca ja que està delimitada per unes parets de roca d'eixe color.


Caletes
No farà falta tornar a pujar al cotxe per a arribar al següent mirador: des de la Caleta és fàcilment assolible gràcies a un caminet. Este mirador ofereix boniques vistes de la Cala del Francés, de Cap Prim i de la Cala de la Sardinera.


Portitxol
Ens rebrà una creu de tosca: la Creu del Portitxol, que dóna el nom al mirador. Estarem just enfront de la illa del Portitxol i del Cap Negre.


L’Illa
El mirador de l’Illa és un dels més espectaculars de tota la ruta, i és que les vistes des d'ací són de les quals lleven el xanglot: les aigües són quasi transparents i el Mediterrani porta el seu vestit més elegant, de muntons de tonalitats verdes i blaves. Si t'agrada el busseig t'aconsellem portar amb tu el teu equip, doncs no podràs resistir-te a un bon capbussó en este lloc.


La Falzia
La panoràmica que s'obté des de l'alt d'este mirador és la de la badia del Portitxol amb tots els illots del Cap Prim. Impressionant!


Cap Negre
Si solament tens temps per a visitar un mirador (creu-nos, seria un autèntic pecat), sense dubte et recomanaríem vindre ací, la vista és inoblidable: enfront de tu tindràs el Cap Prim, el Cap de Sant Antoni i l'Illa del Portitxol. La tranquil·litat del lloc t'encantarà, però serà la seua bellesa la que sabrà encisar-te.


Cap de la Nao
Una altra parada que t'injectarà fortes emocions. Ací, la imatge més famosa és la del far del Cap de la Nau, encara que les vistes des d'este increïble penya-segat no es queden curtes. Si et fixes, al final del penya-segat pots albirar la Cova dels Orguens.


Pesqueres
Des d'este mirador podem apreciar el Cap de la Nau i l'Illa del Descobridor, que es troba just enfront de la cala nudista d’Ambolo.


Ambolo
Compte i no et confongues: este mirador no està en l'homònima cala, encara que des d'ell podràs obtenir bones vistes d'esta xicoteta platja. El millor d’Ambolo és que ens veurem envoltats d'una costa abrupta que ens ofereix una preciosa instantània del Cap de la Nao i del seu far. També es pot apreciar la silueta de l’Illa del Descobridor i del Penyal d’Ifac. Si us ve de gust un bany, es pot baixar a la cala del Llop Marí, això sí, el camí és prou empinat així que vés amb el calçat adequat.


Castell de la Granadella
Des d'este mirador s'observa la silueta d'una torre de guaita del segle XVI, la cova del Llop Marí i el seu gran protagonista: el Castell de la Granadella, una fortificació alçada per a defensar-se d'eventuals atacs de pirates. Als seus peus trobarem una preciosa caleta amb aigües cristal·lines que conviden al bany.


Granadella
L'últim mirador es pot aconseguir després de recórrer una sendera envoltada de plantes endèmiques i boniques vistes al mar… al final s'arriba a la plataforma que se situa sobre la Cala de la Granadella, amb aigües turqueses i molt desitjables.


Fins a ací els 15 miradors més bonics de la costa de Xàbia. No esperes a descobrir-los per tu mateix i deixa que et sorprenguen.

Altres dades: Xábia/Jávea

Valora i compartix