Xàtiva brilla amb la Fira d’Agost

Publishing date 25/07/2017

Durant uns dies els carrers de Xàtiva desborden de gent arribada de tot arreu. La Fira de Xàtiva o Fira d’Agost se celebra per privilegi de Jaume I des de l'any 1250. Important: la inauguració i la clausura són tot un esdeveniment que se celebra amb nits brillants d'espectacle.
Xàtiva brilla amb la Fira d’Agost

La Firad’Agost de Xàtiva té lloc entre el 15 i el 20 d'agost. En cinc dies en els carrers i places de Xàtiva es combinen atraccions de fira, parades comercials i activitats culturals.

Una de les activitats més genuïnes és la Nit de les Albaes, cant tradicional valencià, que se celebra la nit del 15 d'agost. Tot un tresor antropològic que pot allargar-se fins a la matinada. A més, el Festival de la Cançó, amb més de vint edicions a les seues esquenes, representa una aposta per la música local i la cultura mediterrània. El festival conviu amb una proposta musical plural que ompli Xàtiva de música amb els intèrprets de més èxit del moment.

Més atractius? Teatre, la Fira del Bestiar, el Concurs de Tir i Arrossegament i per als amants del motociclisme, el dia 15 se celebra el Trofeu de Velocitat Fira de Xàtiva. Una de les proves amb més encant del calendari motociclista! Ah, i no ens oblidem del Mercat Medieval. Passeja per l'Albereda entre el bigarrat mosaic que formen els centenars de parades tradicionals. És una experiència de les quals no s'obliden.

”Fira't” un bon garrot i pren-te el típic aigua-llimó per a refrescar-te!

Xàtiva expressa a través dels seus monuments el lloc destacat que ha ocupat des de sempre en la història. El seu impressionant castell t'espera!

Altres dades: Xàtiva

Valora i compartix