Xàtiva, tota una ciutat a escena

Publishing date 27/07/2018

La “Fira de Xàtiva” o la “Fira d’Agost”, una cita ineludible per al mes d'agost. Durant aquesta festivitat, Xàtiva s'omple de gent disposada a viure cinc dies d'intenses i molt variades activitats que faran que disfrutes com mai la històrica ciutat valenciana.
Xàtiva, tota una ciutat a escena

Atraccions de fira, parades comercials, iniciatives culturals, el concurs de tir i arrossegament, el mercat medieval, el clàssic trofeu de motociclisme en circuit urbà, el cicle de teatre infantil, el recuperat Festival de la Cançó o la nit de cant de les tradicionals “albaes” que són tot un tresor antropològic de la nostra cultura. Una oferta increïble per a tots els gustos i edats. Vine a viure la setmana gran de Xàtiva! Et fascinarà!


La Fira d'Agost de Xàtiva se celebra pel privilegi de Jaume I des de l'any 1250 i va ser declarada Festa d'Interés Turístic Nacional en 2001. Té lloc entre el 15 i el 20 d'aquest mes, cinc dies en els carrers de Xàtiva desborden festivitat i l'aroma de la seua tradició. En els seus orígens medievals la Fira estava destinada a la compravenda d'animals. Aquesta trobada s'ha anat mantenint al llarg dels anys i reuneix, en cada edició, a multitud de ramaders i visitants. 


En l'actualitat, la “Fira de Xàtiva” és molt més. La ciutat es converteix en un focus d'atracció de dia i nit. No et perdes la seua inauguració i l'acte de clausura, són tot un esdeveniment que se celebra amb nits brillants d'espectacle i festa. 


I com a tancament a una setmana inigualable, el seu estel gastronòmic i emblema de la ciutat: el tradicional Arròs al Forn de Xàtiva. Si encara no l’has provat, aquest és el moment! No menjaràs un altre igual. 

Altres dades: Xàtiva

Valora i compartix