Conjunto artístico en las rotondas de la calle San Ramón


Conjunto Artístico en las Rotondas de la Calle San Ramón en El Campello

Agua

En accedir al Campello per la N-332 des d’Alacant hi ha la primera rotonda amb un gran raig d’aigua que s’eleva més de nou metres. La columna, que dóna nom a la rotonda, està envoltada d’una cúpula de quatre metres amb més impulsions. Hi podem observar el logotip corporatiu i el nom del municipi del Campello.

El rallador

És al carrer de Sant Ramon, al creuer amb el carrer de Pius XII. Escultura de José Manuel García Cerveró (Jere) que representa un dels sistemes de pesca més tradicional i antic de la nostra costa, el rall. A principis del segle xx, la gent que no tenia mitjans o embarcació per a anar a pescar es guanyava el pa familiar vora mar tirant el rall. Jere ha volgut reflectir en l’escultura un homenatge als ralladors del Campello.

Nadando libre

És a la N-332, al creuer amb la carretera d’Aigües (CV-775). Obra de Toni Marí Sart. Segons l’autor, el conjunt escultòric pretén mostrar el sentiment d’unió entre el poble i la mar. L’home es mescla amb la vida marina, representada a través del pagre, la melva i la llampuga, peixos característics de la zona. Es tracta d’una metàfora de vida, on el sol, el ferro de la terra i el fons marí s’unixen per a demostrar la convivència en harmonia i tradició.

  • Característiques
  • tipus: BIC Monumento
  • Direcció
  • Rotondas de la calle San Ramón.
  • El Campello

Valora i compartix