Sant Vicent del Raspeig

Pobles y ciutats - Alicante Costa Blanca

Sant Vicent del Raspeig

La tradició festera de Sant Vicent i la intensitat amb la qual ací es viuen les festes han convertit la ciutat en un pol d'atracció turística Els habitants de Sant Vicent són molt actius i participatius en les seues festes. Una ciutat que sap divertir-se és una ciutat feliç i Sant Vicent bé que ho fa. Les festes són una part fonamental del patrimoni cultural de la ciutat i un bon mitjà de conèixer i sentir la identitat ‘sanvicentera’. Gens hi ha com les festes per a mostrar la creativitat popular i explorar les antigues i singulars tradicions folklòriques de la localitat.

 
Dos són les festivitats més importants de la ciutat: les Festes patronals i de Moros i Cristians, i Les Fogueres. Les primeres, dedicades al patró de la localitat, Sant Vicent Ferrer, conjunyeixen una part pròpiament religiosa (amb origen en la devoció al Sant) i una lúdica, que, nascuda a la fi dels 70, arreplega la tradició valenciana de les festes de Moros i cristians. Les festes duren una mica més d'una setmana, encara que els dies principals són el dissabte, diumenge i dilluns després de la Pasqua de Resurrecció. L'últim d'aquests dies, dedicat al Patró, és quan se celebra la Processó General del Sant, en la qual participen igualment ‘filaes’ de Moros i Cristians.


Sant Vicent del Raspeig és la ciutat de la província d'Alacant que més creix en demografia, el municipi de la Comunitat Valenciana amb millor taxa d'activitat i una de les poblacions espanyoles amb més inversions sostenibles. És un lloc d'oportunitats que atrau i genera innovació, inversió i creativitat i, per tant, ocupació. Una ciutat on es viu bé perquè sap esforçar-se, divertir-se, cuidar-se i conrear-se. Una ciutat sostenible i tolerant, configurada amb sensibilitat ambiental i amb un sistema de mobilitat integrador, exponent d'un comportament energètic responsable; una ciutat cohesionada, equilibrada i sense fractures territorials. 


La Universitat i el nostre teixit productiu i comercial fomenten una nova economia basada en el coneixement, en el talent i en l'esforç, com a instruments per al desenvolupament del capital humà actual i el de les noves generacions.


Entre tots estem consolidant Sant Vicent com una ciutat participativa, solidària i responsable, atractiva per a joves i majors, per a les famílies, per als treballadors, per a turistes i inversors. Una ciutat amb oportunitats, una ciutat per a viure, invertir i progressar.

  • Direcció:
  • Ayuntamiento de San Vicente del Raspeig
  • Plaça de la Comunitat Valenciana, 1
  • 03690
  • Sant Vicent del Raspeig
  • Telèfons:
    • +34 965 67 50 65
  • Area: L'Alacantí
  • Zona turística: Alicante Costa Blanca
Galeria municipi

Valora i compartix