Catarroja

Pobles y ciutats - València

Catarroja

Catarroja és un municipi declarat turístic en la qualificació de destinació d’atracció turística.

Se situa en la comarca de l’Horta Sud, a 8 km de València i a la vora de l’Albufera. El seu paisatge està caracteritzat per l’horta i la marjal, on les barques, l’arròs i el port configuren la seua essència.

Situació geogràfica:

Com arribar

S’accedeix a aquesta localitat, des de València, per carretera, agafant la CV 400 (Ronda Sud) o bé la V-31, més coneguda com la pista de Silla.

També hi ha l’estació de ferrocarril de la línia de rodalia de València, C 1 i C 2 de Renfe i amb línies d’autobusos regulars que fan els trajectes València-Albal, València-Silla o València-Alcàsser/Picassent, unint així aquesta població amb la resta de municipis de l’Horta Sud i també amb València.

Interès turístic

El nucli urbà de Catarroja posseeix una gran bellesa. Destaca la Casa Palau de Vivanco, antic edifici de mitjan segle XVIII seu on s’ubica l’Ajuntament; es tracta d’una casa-palau d’ús residencial que pertany a l’estil barroc, encara que presenta trets del neoclàssic. És un clar exemple de residència burgesa valenciana. Ha sigut declarada bé d’interès cultural.

Altres conjunts arquitectònics d’interès són: l’Església de Sant Miquel (1701), el pont del barranc de Xiva (1767) i el Mercat Municipal (1926).

Atractiu cultural

A més Catarroja compta amb un interessant atractiu cultural les principals fites del qual són:

El Teatre Auditori (TAC) amb una important i variada oferta cultural durant tot l’any 

El Museu Antonia Mir dotat amb 260 obres, entre dibuixos, olis, aquarel·les, pastissos i serigrafies 

El Museu etnològic, inclòs en la Xarxa de Museus de la Diputació de València, que dóna a conèixer el llegat cultural al voltant de l'Albufera.

Paratges naturals: Port de Catarroja

Pel que fa a paratges naturals, destaca el Port de Catarroja en el Parc Natural de l’Albufera, que es troba a pocs quilòmetres de la ciutat de València i posseeix una riquesa, tant paisatgística com natural, de gran envergadura.

El Port de Catarroja és un dels principals accessos a l'Albufera. Ha sigut punt d'enllaç i unió a través de la navegació amb altres localitats, en l'època en què la resta de les comunicacions eren insuficients. Un dels llocs més importants amb què explica el Port és el embarcadero que exerceix d'eix del Port  i del passeig. És el lloc ideal per a accedir per a l'Albufera.

 

 

 • Direcció:
 • Ayuntamiento de Catarroja
 • Camino Real, 22
 • 46470
 • Catarroja
 • Telèfons:
  • +34 961 261 301
 • Fax: +34 961 270 845
 • Area: L'Horta
 • Zona turística: València
Galeria municipi

Valora i compartix