Castell Fortalesa

Img 1: CASTELL FORTALESA

Sobre un turó i amb doble recinte murallat, s'alça el castell de Biar.
Entre els seus murs es van forjar pàgines importants de la nostra història. Per la seua condició de ciutat fronterera, Biar va tindre un destacat paper en la conquista cristiana de l'antic regne de València. Va ser una de les places que més es va resistir al tractar Jaume I d'Aragó de conquistar-la. Va succeir açò a primers de febrer de 1245, finalment Musa Almoravid, alcaid de la fortalesa, va eixir a rendir-se al rei En Jaume I el Conquistador.
D'ell destaca la torre homenatge, en un dels laterals, de la qual sorprén el bon estat de conservació en relació a la resta de la fortalesa que, durant el XIX va ser utilitzat com a cementeri.
Actualment es poden veure restes d'aljubs, destinats a conservar l'aigua de pluja per a l'autoabastiment de la població.

  • Features:
  • Horaris: *** LOS MESES DE JULIO, AGOSTO Y HASTA EL 15 DE SEPTIEMBRE DE 2017, ABIERTO SÓLO DE MAÑANA *** Horario habitual: martes de 10.15 a 13.45 h. De miércoles a viernes: de 10.10 a 13.45 h. y de 16.15 a 19.15 h. Sábado, domingos y festivos de 10.15 a 13.45 h.
  • Època: siglo XII

Rate and share