Art i cultura a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana posseïx un autèntic tresor, un gran llegat artístic i cultural d'antigues civilitzacions. Recorre la Comunitat Valenciana, els seus municipis i ciutats, i descobrix que estan plens de cultura i història i que atresoren un inestimable patrimoni històric i artístic.

La Costa Blanca amaga molts atractius culturals, des de jaciments arqueològics que reflectixen el pas d'antigues civilitzacions per la província, com el santuari neolític del  Pla de Petracos, descobert a 4 quilòmetres de Castell de Castells, la ciutat iberoromana de Lucentum a Alacant o la Illeta dels Banyets del Campello. Castells de la comarca del Vinalopó que formen part d'una de les rutes culturals més representatives de la província. Municipis com Elx, amb el major palmerar d'Europa. Novelda o Alcoi, incloses en la ruta europea de l'arquitectura modernista. Orihuela i els seus múltiples monuments o el Castell de Guadalest. Benidorm amb el skyline més reconegut d'Espanya i construccions populars que descobriràs per tota la geografia com les masies, els riu-rau, els pous de neu, séquies o aljubs.

Paseando por el centro histórico de Alicante

 

Castellón Mediterráni unix l'art rupestre llevantí amb mostres del romànic a Castellfort i les avantguardes del l’Espai d'Art Contemporani de Castelló de la Plana. També joies medievals com els municipis de Catí, Morella o Vilafamés.
Benicàssim, Orpesa del Mar o Peníscola s'alineen junt amb Castelló de la Plana per a mostrar un llegat ric en història i cultura. Construccions monumentals com el Castell del Papa Luna, les viles modernistes en la platja del Voramar de Benicàssim i una interminable xarxa de museus

 

Un serlfie con Morella al fondo

 

Descobrix a València tradicions centenàries com el Tribunal de les Aigües i la modernitat de la Ciutat de les Arts i les Ciències. La capital del Túria abraça l'antic llit del riu, transformat en el major jardí urbà d'Espanya.

D'imprescindibles cal qualificar la Llotja de la Seda, el seu casc històric, la seua catedral, les seues torres i joies del modernisme com el Mercat Central o l'Estació del Nord. I entre els seus museus, el de Belles Arts, l'IVAM o el Museu Nacional de Ceràmica González Martí en el Palau del Marqués de Dosaigües.
Vine a conéixer altres destinacions de Valencia terra i mar, com ara Cullera amb el seu castell, Gandia amb el seu Palau Ducal, Sagunt amb els seus vestigis romans, Xàtiva amb el seu nucli històric i Requena amb el seu Barrio de la Villa…

Por la Pl. de la Virgen de Valencia en bicicleta

Valora i compartix